Kapelleider

…….. Michael Van den Broeck
Muzikale leiding
 

 

Michael Van den Broeck werd op 29 september 1970 geboren te Zevenaar. Hij woonde vanaf zijn geboorte tot december 2005 in Duiven en is tegenwoordig woonachtig te Loo met zijn vrouw en twee dochters.

Al op vierjarige leeftijd nam hij voor het eerst een trompet ter hand en sindsdien is hij aangestoken met het muzikantenvirus. De muziek werd hem thuis met de paplepel ingegoten, immers zijn vader en de rest van de familie bespeelden allen instrumenten. Elke zondag werd er gerepeteerd bij zijn opa en oma thuis met alle musicerende familieleden. Zijn opa waar hij dagelijks veel kwam draaide altijd Egerländer muziek (meestal Ernst Mosch) en zo raakte hij besmet en groeide op met deze muziek.

Vanaf zijn negende ging hij bij de plaatselijke muziekvereniging van Duiven. Na de trompet begon hij op twaalfjarige leeftijd met de Euphonium. Op dit instrument is hij privélessen gaan volgen en in 1986 werd hij gevraagd voor de Vesters Walder Muzikanten waar hij de Tenorhorn partij invulde. Op zijn achtiende begon hij zijn opleiding aan het conservatorium alwaar hij de hoofdvakken Euphonium en HaFa-directie volgde. Hij bleef tot eind 1992 spelen bij de Vesters Walder Muzikanten op de Tenorhorn, daarnaast was hij vanaf 1988 de vaste invaller van de toenmalige dirigent. Na 1992 gingen de Vesters Walder Muzikanten en Michael voor een aantal jaren uiteen.

Michael werkt vanaf 1989 als dirigent bij verschillende HaFa-orkesten, en voelt hij zich bevoorrecht dat hij van zijn hobby zijn beroep heeft mogen maken.

Toen hij in 2000 door Willy Hendriks (R.I.P.) werd benaderd om de dirigent van de Vesters Walder Muzikanten te worden, nam hij dit aanbod met beide handen aan, het bloed kruipt immers waar het niet gaan kan. Wat Michael betreft was daarmee de cirkel toen rond.